首页 > 焦点 > 年12月大学英语四级考试全真
年12月大学英语四级考试全真
网上收集 2008/1/31 12:36:00 (1816)
Part ⅤCloze (15 minutes)

Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked [A], [B], [C] and [D] on the right side of the paper. You should choose the ONE that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.



Who won the World Cup 1994 football game? What happened at the United Nations? How did the critics like the new play? 67 an event takes place; newspapers are on the streets 68 the details. Wherever anything happens in the world, reports are on the spot to 69 the news.

Newspapers have one basic 70 , to get the news as quickly as possible from its source, from those who make it to those who want to 71 it. Radio, telegraph, television, and 72 inventions brought competition for newspapers. So did the development of magazines and other means of communication. 73 , this competition merely spurred the newspapers on. They quickly made use of the newer and faster means of communication to improve the 74 and thus the efficiency of their own operations. Today more newspapers are 75 and read than ever before. Competition also led newspapers to branch out to many other fields. Besides keeping readers 76 of the latest news, today’s newspapers 77 and influence readers about politics and other important and serious matters. Newspapers influence readers’ economic choices 78 advertising. Most newspapers depend on advertising for their very 79 .News papers is sold at a price that 80 even a small fraction of the cost of production. The main 81 of income for most newspapers is commercial advertising. The 82 in selling advertising depends on a newspaper’s value to advertisers. This 83 in terms of circulation. How many people read the newspaper? Circulation depends 84 on the work of the circulation department and on the services or entertainment 85 in a newspaper’s pages. But for the most part, circulation depends on a newspaper’s value to readers as a source of information 86 the community, city, country, state, nation, and world and even outer space.

67.[A] Just when [B] While [C] Soon after [D] Before

68.[A] to give [B] giving [C] given [D] being given

69.[A] gather [B] spread [C] carry [D] bring

70.[A] reason [B] cause [C] problem [D] purpose

71.[A] make [B] publish [C] know [D] write

72.[A] another [B]other [C] one another [D] the other

73.[A] However [B] And [C] Therefore [D] So

74.[A] value [B] ratio [C] rate [D] speed

75.[A]spread [B] passed [C] printed [D] completed

76.[A] inform [B] be informed [C] to informed [D] informed

77.[A] entertain [B] encourage [C] educate [D] edit

78.[A] on [B] through [C] with [D] of

79.[A] forms [B] existence [C] contents [D] purpose

80.[A] tries to cover [B]manages to cover [C] fails to cover [D] succeeds in

81.[A] source [B] origin [C] course [D] finance

82.[A] way [B] means [C] chance [D] success

83.[A] measures [B] measured [C] is measured [D] was measured

84.[A] somewhat [B] little [C] much [D] something

85.[A] offering [B] offered [C] which offered[D] to be offered

86.[A] by [B] with [C] at [D] about



Part Ⅵ Translation(5 minutes)

Direction: Complete the sentences on Answer Sheet 2 by translating into English the Chinese given in brackets.

87.There’s a man at the reception desk who seems very angry and I think he means (想找麻烦).

88.Why didn’t you tell me you could lend me the money? I (本来不必从银行借钱的).

89.(正是由于她太没有经验) that she does not know how to deal with the situation.

90.I (将在做实验) from three to five this afternoon.

91.If this can’t be settled reasonably, it may be necessary to (诉诸武力).



Key to Model Test One

Part I Writing

【写作思路】

本文是一篇关于择业的议论文。说明慎重择业相当重要,并提出多种指导择业的方法。

【参考范文】

Choosing an Occupation

One of the most important problems a young person faces is deciding what to do. There are some people, of course, who from the time they are six years old “know” that they want to be doctors or pilots or fire fighters, but the majority of us do not get around to making a decision about an occupation or career until somebody or something forces us to face the problem.

Choosing an occupation takes time, and there are a lot of things you have to think about as you try to decide what you would like to do. You may find that you will have to take special courses to qualify for a particular kind of work, or you may find out that you will need to get actual work experience to gain enough knowledge to qualify for a particular job.

Fortunately, there are a lot of people you can turn to for advice and help in making your decision. At most schools, there are teachers who are professionally qualified to give you detailed information about job qualifications. And you can talk over your ideas with family members and friends who are always ready to listen and to offer suggestions.



Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning)

1.【解析】[Y]该句的意思是巨大的河流改道水利工程使得咸海缩小。从第二段的中间两句话可得出结论。Thirty years ago, government planners diverted the rivers that flow into the sea in order to irrigate(provide water for)farmland. As a result, the sea has shrunk to half its original size, stranding ships on dry land.与原文意思相同。

2.【解析】[N]该句句意为:巨坝和灌溉工程的建设好处多于坏处。解题依据为本文第三段第二句话But many countries continue to build massive dams and irrigation systems, even though such projects can create more problems than they fix. (虽然产生更多问题,许多国家仍继续建巨坝和灌溉工程。)由此可知,坏处多于好处,所以该题与原文之义不合。

3.【解析】[Y]该句句意为:缺水的主要原因是人口增长和水污染。本题解题依据可定位到本文第四段第一句话 Growing populations will worsen problems with water… 及第十一段第一句话But almost everyone contributes to water pollution. 两者都是水资源缺乏的原因,与原文之义相符。

4.【解析】[Y]该句句意为:美国人面临的有关水的问题为地下水的减少和污染。本题解题依据为第七段第二句话和第八段第三句话,这两句话加在一起即为美国人所面临的水资源方面的问题,与原文之义相符。

5.【解析】[N]该句句意为:根据这篇文章,所有水的污染都来自于家庭废弃物。本题解题依据为第十一段最后一句话…70 percent of the pollutants could be traced to household waste (百分之七十的污染物源于家庭废弃物),据此,本题之意与原文之义不合。

6.【解析】[N]该句句意为:美国人将不会面临缺水问题。该题解题依据为文章第七段第二句话 But Americans could face serious water shortages, too, especially in areas that rely on groundwater, 显然本题之意与原文之义不合。

7.【解析】[NG]该句句意为:水利专家Gleick 提供了与水相关的最佳解决方案。根据本文第十三段第一句话所述,专家Gleick 并未提供任何最佳解决方案。

8.【解析】onethird 解题依据为第四段最后一句话:He fears that by the year 2025, as many as onethird of the world’s projected 8.3 billion people will suffer from water shortages.

9.【解析】glaciers and ice caps 解题依据为第五段第二句话:Twothirds of this freshwater is locked in glaciers and ice caps.

10.【解析】water pollution 解题依据为第十段第二句话:Toxic chemicals pollute water when released untreated into rivers and lakes.



Part III Listening Comprehension

Section A

11. W∶ I just saw an ad on television that said men‘s suits were on sales today and tomorrow at Conrad’s Men‘s Wear.

M∶Great! That’s just what I’ve been waiting for.

Q∶What will the man probably do?

【解析】[D]男士说男
阅读(1816) (责任编辑:城市网)
关于我们 - 联系我们 - 网站荣誉 - 广告服务 - 版权声明 - 网站地图
Copyright© 2007-2018 bj1.com.cn 首都热线 版权所有 QQ:165687462
中国·北京 粤ICP备14047004号-20